Machines of the Isle
8:15-9:00 AM (45min) Breakfast
9:00-9:20 AM (20min) Morning Assembly
9:30-10:20 AM (50min) Class Block 1
10:20-10:30 AM (10min) Break
10:30-11:20 AM (50min) Class Block 2
11:20-11:30 AM (10min) Break + Snack
12:00-2:00 PM (120min) Machines of the Isle
2:00-3:00 PM (60min) Lunch
3:00-5:00 PM (120min) Free Time Downtown
5:00-6:00 PM (60min) Class Block 3
6:00-7:30 PM (90min) Gym / Games / 1-1 meeting with teachers
7:30-8:30 PM (60min) Dinner
8:30-10:00 PM (90min) Dance Party
10:30 PM In Room
What the Nantes Academy did today:
Today in Nantes, breaksfast was followed by a fun secret guessing game at the assembly. The students were given a list of secrets and had to guess whom they belonged to among the staff. They sure had a laugh at our eccentricities. They then headed to their respective language class to talk about the city before we all took the bus and tramway to the Isle of Nantes, on the Loire River.
The students got to visit the Machines of the Isle for two hours, an artistic exhibit based on the inventions of Jules Verne and Leonardo da Vinci, as well as Nantes’ industrial past. They saw the mechanical elephant splash water and went on the sea world carrousel. The machinists explained the inner workings of the mechanical animals to the students, as well as their origins. They helped give life to these fantastic creatures by pedaling and turning handles. We sure had a fantastic time and learned a lot about the rich literary, cultural and industrial history of Nantes.
After the excursion, we had a picnic by the river and the students, with their chaperones, enjoyed some free time downtown before heading back to the Blanche de Castille campus for their third language class of the day. It was followed by activities at the gym and games with the RAs, as well as one-on-one progress meetings with the teachers. Dinner will be followed by a dance party at the fire station in honor of Bastille Day.
Check back on Monday to read more about the Nantes Academy!