Hard at Work in the Classrooms
8:15-9:00 AM (45min) Breakfast
9:00-9:20 AM (20min) Morning Assembly
9:30-10:20 AM (50min) Class Block 1
10:20-10:30 AM (10min) Break
10:30-11:20 AM (50min) Class Block 2
11:20-11:30 AM (10min) Break + Snack
11:30-12:20 PM (10 min) Class Block 3
12:30-1:20 PM (50min) Lunch + Afternoon Snack Pick-up
1:30-3:30 PM (120min) Cultural Exploration Class
3:30-6:00 PM (150min) Soccer Game watch / Shopping / Bookstores and Art Stores
6:00-7:30 PM (90min) Gym / Bracelet Making / Reading
7:30-8:30 PM (60min) Dinner
8:30-10:00 PM (90min) Soccer Game Watch / Movie
10:30 PM In Room
What the Nantes Academy did today: Today in Nantes breaksfast was followed by a lively assembly explaining the program of the day and showing a short teaser video shot by our Ras in expectation of the dance party on campus Saturday night. The students laughed hard at seeing our staff all dressed up in ridiculous costume and make-up, dancing like no one was watching. They then heading to class to talk about what French students discuss in their classes and how they want to have their voice heard. They discussed the importance of certain subjects such as renewable energies and voting, as well as what they thought were the most pressing issues to French youth and why.
The students then headed to lunch with the surprise of a big waffle for dessert to replenish before their last cultural exploration course of the week. The students signed up at the morning assembly for three options for the afternoon: watching the soccer game together (France for the win!), going shopping downtown, or checking out art stores and bookstores before sketching some of the landmarks. Our chaperones are just as excited about the activities as the students are. The afternoon will end with either reading, going to the gym or making bracelets. After dinner they can either watch more soccer or the French movie: Astérix et Cléopâtre.
Check back on Monday to read more about the Nantes Academy!