Chefs in the Making
- 8:15-9:00 AM (45min) Breakfast
- 9:00-9:20 AM (20min) Morning Assembly
- 9:30-10:20 AM (50min) Class Block 1
- 10:20-10:30 AM (10min) Break
- 10:30-11:20 AM (50min) Class Block 2
- 11:20-11:30 AM (10min) Break + Snack
- 11:30-12:20 PM (10 min) Class Block 3
- 12:30-1:20 PM (50min) Lunch + Afternoon Snack Pick-up
- 1:30-7:00 PM (330min) Visit of the Moulin de l’Epinay (watermill) and bread-making workshop
- 7:00-7:30 PM (30min) Down Time
- 7:30-8:30 PM (60min) Dinner
- 8:30-10:00 PM (90min) Game Night
- 10:30 PM In Room
What the Nantes Academy did today:
Today in Nantes we had pancakes for breakfast before heading the Assembly Room to discuss the activities of the day and play musical chairs to the sound of Stromae. The students then walked to their morning language classes where they learned about cultural eating habits. They compared American and French culinary traditions, discussed table etiquette and the importance of both nutrition and taste when it comes to school cafeterias everywhere. They were still debating the merits and disadvantages of the fast food industry when they entered the cafeteria for lunch.
When they were done eating, the students hopped on the bus with our RAs to go to the Moulin de l’Epinay, a watermill built in the 18th century and still in use today. They learned the history of the mill, walked around the property, were taught the clever engineering behind the machinery and, most importantly- they got to make bread the old way, using the water-powered mill. Floor dust was flying everywhere but so was laughter. We had a wonderful time together and the bread was delicious with a crunchy outer layer and soft on the inside! The students were a bit full still by the time we made it back to campus but still went to the cafeteria for a light and healthy dinner.
Tonight the students will participate in a Live Action Role Playing Game on campus, along with their teachers and RAs.
Check back on Monday to read more about the Nantes Academy!