4th of July the French Way

July 4, 2018

Language: French

Location: Nantes

Daily Schedule:

8:15-9:00 AM (45min)

Breakfast

9:00-9:20 AM (20min)

Morning Assembly

9:30-10:20 AM (50min)

Class Block 1

10:20-10:30 AM (10min)

Break

10:30-11:20 AM (50min)

Class Block 2

11:20-11:30 AM (10min)

Break + Snack

11:30-12:20 PM (10 min)

Class Block 3

12:30-1:20 PM (50min)

Lunch + Afternoon Snack Pick-up

1:30-3:30 PM (120min)

Cultural Exploration Class

3:30-6:00 PM (150min)

Free Time in Nantes

6:00-7:30 PM (90min)

Activities Block 1:

Slack Line/Molkki/Soccer/4th of July decoration workshop/Board Games

7:30-8:30 PM (60min)

Barbeque

8:30-10:00 PM (90min)

Call Home Time

10:30 PM

In Room

What the Nantes Academy did today:

Today we started with a lively assembly where the students danced to the rhythm of French contemporary music (Sur ma route – Black M) and learned about our program for the day. They then headed to their respective language classes where they talked about mutual interests, what their ideal roommate would be like, and discussed language commitment.

Our menu for lunch was presented under the restaurant’s name in Ratatouille (Bistrot Chez Rémy), courtesy of our great team of RAs, and the students particularly enjoyed the goat cheese while chatting in French before heading to their second Cultural Exploration course of the week.

One group learned about French Cinema, another about Photography and Imagination, a third one about Regional Traditions in France and French Overseas Territories, and a fourth one about Folktales and their French Comic Book adaptations.

At 3:30pm we headed downtown for some well-deserved free time in Nantes. We visited the Cathedral and the Passage Pommeraye, where students enjoyed delicious ice-creams and did some shopping. A small group who registered in the morning even got to visit the local fire station, where one of our teachers’ dad works. We got back to the Blanche de Castille campus at 6pm to enjoy a variety of activities, from sports to games and special 4th of July decorating of the cafeteria.

Dinner will be a barbecue in the company of French students who go to Blanche de Castille during the school year. As today is Call Home Day, remember to call your student between 8 and 10pm local time to hear more about the great moments we are sharing at the Nantes Academy.

Check back on Friday to read more about the Nantes Academy!

Visit our Facebook page to see more pictures of the Nantes Academy.

Here's how you download and save a picture from Facebook.